(English) CIMA Logo 200x81

Chartered Institute of Management Accountants (CIMA)

CIMA a fost fondat în anul 1919 și este cea mai mare organizație profesională de contabilitate managerială (management accounting), numărând 232.000 de membri și studenți, prezenți în 177 de țări și care aduc o contribuție importantă în organizațiile în care activează. Membrii și studenții CIMA lucrează în industrie, comerț, sectorul public și organizații non-profit.

CIMA colaborează strâns cu angajatorii și desfășoară activități de cercetare-dezvoltare de nivel înalt cu scopul de a actualiza în mod constant calificarea pe care o oferă, cerințele referitoare la experiența profesională și dezvoltarea profesională continuă a membrilor săi în așa fel încât să rămână opțiunea numărul unu a angajatorilor atunci când vine vorba despre recrutarea liderilor de afaceri specializați în domeniul financiar. Profesionalismul si etica sunt esențiale pentru întreaga activitate a CIMA, membrii și studenții săi aderând la standard robuste de integritate, expertiză și viziune ce se completează și susțin reciproc.

Calificarea CGMA

Cea mai importantă caificare oferită de CIMA este Chartered Global Management Accountant (CGMA). Obținerea acreditării CGMA se realizează în câțiva pași; studenții pot învăța în ritmul lor și pot obține următoarele calificări intermediare:

  • CIMA Certificate in Business Accounting (CIMA Cert BA)
  • CIMA Diploma in Management Accounting (CIMA Dip MA)
  • CIMA Advanced Diploma in Management Accounting (CIMA Adv Dip MA)

Un absolvent CGMA joacă un rol vital în gestionarea oportunităților de afaceri prin utilizarea datelor și informațiilor pentru a dezvolta soluții dinamice. Specialiștii în management accounting utilizează o gamă variată de date, nu numai financiare, pentru a influența și dezvolta strategii și a conduce organizațiile lor către succesul pe termen lung. Management accounting înseamnă să treci dincolo de cifre și foi de calcul pentru a adăuga valoare reală unei companii.

Absolvenții CGMA lucrează în toate domeniile de afaceri, în toate tipurile de organizații, deopotrivă private și publice, în toată lumea. Ei activează în domeniul financiar, IT, marketing, operațiuni și în poziții manageriale de nivel înalt. Ei pot fi manageri de proiect, consultanți în management, directori financiari sau directori generali și mulți dintre ei aleg să conducă propriile afaceri.

Association of International Certified Professional Accountants

CIMA împreună cu American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) a pus bazele acreditării Chartered Global Management Accountant (CGMA). CGMA reprezintă un standard global de calitate, ce dezvoltă în mod deosebit profesia de management accountant. Această titulatură recunoște pe cei mai talentați și mai implicați dintre specialiștii în management accounting ce dețin aptitudinile și disciplina de care este nevoie pentru a genera o performanță superioară în afaceri.

De asemenea, AICPA și CIMA formează împreună Association of International Certified Professional Accountants (the Association), ce reprezintă la nivel global experții în contabilitate și contabilitate managerială și care promovează, în interes public, dezvoltarea calităților, competențelor și șanselor de angajare ale specialiștilor CPA și CGMA, precum și a altor specialiști contabili și financiari din întreaga lume.

ROSS Consultants și CIMA

Fiind o companie de consultanță și instruire în management, ROSS Consultants este foarte bine poziționată pentru a sprijini eforturile de dezvoltare a CIMA în Romania: înțelegem foarte bine afacerile și înțelegem foarte bine educația. În plus, Mihaela Humelnicu, partenerul nostru pentru domeniul financiar, este CIMA Fellow și CGMA și deține o foarte bună experiență în domeniul financiar și de afaceri. Toate acestea constituie ingrediente importante ale colaborării noastre cu CIMA.

În baza acestui parteneriat noi:

  • discutăm cu factorii de decizie din domeniul financiar și de afaceri despre dezvoltarea competențelor în domeniul management accounting în cadrul organizațiilor lor;
  • furnizăm informații despre CIMA și calificarea CGMA și beneficiile acesteia pentru studenți și angajatori;
  • facilităm înregistrarea studenților la cursurile CIMA;
  • ghidăm studenții pe parcursul studiilor;
  • promovăm CIMA și calificarea CGMA în România.

Ne puteți contacta oricând pentru a afla mai multe informații despre CIMA și calificarea CGMA.

Distribuie pe:LinkedInFacebookTwitterGoogle+Email