Sinergia Echipei / Team Synergy

De multe ori formarea și dezvoltarea unei echipe eficace nu se realizează de la sine. Programul nostru ajută o echipă să abordeze subiectul eficacității echipei ca rezultat al sinergiei dintre calitatea rezultatelor derivată din procesele raționale și acceptarea rezultatelor derivată din procesele interpersonale.

Înțelegerea dinamicii echipei

După ce au format un grup membrii săi au nevoie să parcurgă un proces de învățare prin care să înțeleagă modul în care lucrează și se comportă ca indivizi și ca echipă, atuurile și slăbiciunile individuale și colective și oportunitățile lor de a face lucrurile mai bine. De asemenea, ei au nevoie sa învețe despre strategii și pași ce trebuie realizați precum și despre instrumente și evaluări ce trebuie utilizate de către membrii echipei în scopul de a se asigura că lucrează împreună într-un mod eficace și eficient.

Eficacitatea echipei

Programul “Sinergia Echipei” ajută persoanele care doresc sa facă toate aceste lucruri. El se concentrează pe subiectul eficacității echipei prin realizarea unei sinergii între două componente: calitatea rezultatelor, derivată din procesele raționale care au loc în cadrul echipei și acceptarea rezultatelor, derivată din procesele interpersonale care au la bază interacțiunile dintre membri.

Subiectele principale ale programului sunt:

  • stilurile și valorile individuale;
  • sinergia echipei;
  • construirea unei culturi axată pe calitate;
  • abordarea constructivă a muncii;
  • dezvoltarea personală;
  • îmbunătățirea performanței echipei.

Stilurile de gândire și lucrul în echipă

La începutul programului participanții au ocazia de realiza o evaluare individuală a stilurilor, atitudinilor și valorilor lor personale care influențează modul în care aceștia abordează munca și relațiile. Rezultatele acestei evaluări vor fi corelate cu celelalte subiecte din cadrul programului pentru a-i ajuta pe participanți să facă legatura dintre abordarea lor curentă și cea dorită.