Provocarea Conducerii / The Challenge of Leadership

John P. Kotter spune despre conducere “că se deosebește de management, dar asta nu înseamnă că este mai bună, sau că este un înlocuitor al său. Mai degrabă, conducerea și managementul reprezintă două sisteme distincte și complementare de acțiune. Managementul abordează complexitatea, iar conducerea abordează schimbarea.”

Competențele de conducere

Acest program de instruire ajută participanții să-și dezvolte competențele de care au nevoie pentru a-și conduce oamenii și organizațiile în vremurile turbulente și schimbătoare de astăzi și de mâine. Convingerea noastră este că pentru a avea succes în mediul de afaceri din ziua de astăzi o persoană trebuie sa exploateze și să echilibreze foarte bine cele două dimensiuni: managementul și conducerea. Prin urmare acest program iși propune să completeze soluţiile noastre de dezvoltare a aptitudinilor manageriale cu o abordare destinată conducerii.

Conducerea în practică

Primul pas în dezvoltarea aptitudinilor de conducere este obținerea unei bune înțelegeri asupra practicilor de conducere. Deși programul prezintă participanților o multitudine de informații legate de acest subiect, abordarea propusă pentru învățare se bazează mai mult pe reflecție decât pe prescriere. Din acest punct de vedere întrebările cu care se confruntă participanții sunt de tipul: “Ce pot să folosesc din toate aceste informații pe care le primesc pentru a-mi îmbunătăți capacitatea de a conduce? Care abordare este mai potrivită pentru mine și cum pot începe să o aplic în practică? Ce trebuie sa fac pentru a-mi schimba perspectiva asupra conducerii și a învăța sa devin un bun conducător?”

Programul este destinat managerilor seniori ce trebuie să facă față provocării de a conduce, managerilor de proiect ce simt nevoia de a-și dezvolta capacitățile de conducere sau managerilor din eșalonul de mijloc ce au potențialul de a accede în posturi de conducere.