Proiectele de consultanță financiară pro bono

Începând cu anul 2018, ROSS Consultants se oferă să sprijine un număr de 2-3 antreprenori participanți la programele Antreprenoria și Mentoria realizate de Fundația Romanian Business Leaders să îmbunătățească performanța în afaceri a firmelor lor. Prin intermediul acestui sprijin antreprenorii au posibilitata de a diagnostica starea financiară curentă a firmelor lor, de a înțelege natura cauzelor unor posibile probleme de performanță și de a dezvolta soluții pentru îmbunătățirea capacității companiilor lor de a obține o performanță superioară.

Etapele tipice ale unui astfel de proiect pro bono sunt următoarele:
1. Diagnoza și analiza financiară – echilibre și dezechilibre financiare;
2. Identificarea aspectelor operaționale ce influențează profitabilitatea, generarea numerarului și alocarea de resurse;
3. Realizarea unei hărți a riscurilor și a oportunităților (heat map) – concluzii și recomandări;
4. Soluții cu impact imediat / optimizări.

Pentru antreprenorii care decid să apeleze la acest sprijin, activitățile de consultanță financiară pro bono furnizate de ROSS Consultants reprezintă un beneficiu suplimentar față de informațiile, cunoștințele și experiențele pe care le dobândesc în urma parcurgerii celor două programe ale Fundației Romanian Business Leaders.

Mărturie pentru acest lucru stau următoarele declarații ale unor antreprenori ce au beneficiat de astfel de proiecte de consultanță:

 • „Sunt foarte încântată de colaborarea cu ROSS Consultants, sunt adevărați profesioniști, foarte pasionați de ceea ce fac și cu o expertiză vastă în business. Eu aveam nevoie de ajutor pe partea financiară, analize și raportări financiare, bugetare anuală, business plan pentru următorul centru pe care îl deschid, astfel încât să mă pot ocupa între timp de dezvoltarea afacerii. Așadar, a fost de real folos să pot avea un consultant ca Mihaela Humelnicu care să preia aceste activități și să mă ajute să-mi optimizez afacerea. Mi-a recomandat și câțiva indicatori de performanță (KPIs) foarte interesanți, pe care nu îi măsuram înainte și care m-au ajutat să-mi înțeleg business-ul mai bine.
  Ce îmi place cel mai mult la Mihaela este că nu îți oferă o perspectivă strict financiară, ci îți înțelege business-ul per ansamblu, viziunea și strategia ta și creionează în acest fel direcții și îndrumări foarte interesante de dezvoltare. Mi-a plăcut mult și atitudinea foarte optimistă a Mihaelei, îți oferă mult avânt, un suflu nou în business și mi-a inspirat mult curaj. Mi se pare uneori că viziunea ei despre afacere este chiar mai amplă decât o văd eu la ora actuală, este foarte încurajatoare și un real sprjin în atingerea obiectivelor mele.”
  Irina Alionte, fondator și director general Bodyshape (Feb 2019)
 • „Colaborarea cu ROSS Consultants mi-a adus o înțelegere mult mai bună a mecanismelor financiare și a instrumentelor pe care un antreprenor le are la dispoziție pentru a-și controla cu timp și efort minim compania. Know-how și expertiză de corporații la îndemâna antreprenorilor. Profesionalism și excelentă viteză de execuție în condițiile unui proiect pro bono. Recomand cu căldură.”
  Ciprian Susanu, fondator și director general Dare Digital (Feb 2019)
 • „Mihaela Humelnicu de la ROSS Consultants este un bun profesionist în domeniul managementului financiar, are multă experiență și am comunicat foarte bine împreună. Este transparentă în ceea ce face și ne-a oferit un suport valoros în a ne stabili în mod sănătos bazele afacerii pentru a ținti un nou nivel de creștere. În relația noastră profesională, am învățat de la ea multe lucruri noi, pe care ulterior le-am aplicat cu succes în business.
  Cea mai înaltă valoare pe care am primit-o este însă legată de diagnoza financiară pe care a realizat-o. Datorită acesteia și a faptului că Mihaela a înțeles cu exactitate natura business-ului nostru am reușit să abordăm noi direcții de dezvoltare, să avem noi proceduri și instrumente de lucru ce își dovedesc deja eficiența în activitatea de zi cu zi.”

  Ciprian Ivana, cofondator Agri.Shop și director general Indra Group (Feb 2019)

 • „Mă bucur mult că am ales să colaborez cu Mihaela și Dan. Alături de ei am reușit să capăt o imagine clară asupra proiectului Clinica Oana Nicolau. Am înțeles ce și cum urmează să fac pentru a atinge obiectivul stabilit.

  Cu Mihaela am analizat performanța operațională la nivel de rețea de clinici, am stabilit KPIs pentru execuție și implementare, am analizat managementul costurilor pe centre de cost și de  profit și am planificat resursele necesare derulării proiectului de expansiune. Împreună cu Dan am stabilit strategia de afaceri, am definit segmentele de clienți, propunerea de valoare a clinicii și am trasat temele strategice și capabilitățile companiei. Mulțumesc mult echipei ROSS Consultants.”
  Sorin Nicolau, co-fondator și managing partner Clinica Oana Nicolau (Feb 2020).

Management financiar performant

Prin intermediul serviciilor de consultanță în management financiar, compania ROSS Consultants își propune să-i ajute pe manageri și antreprenori să obțină o performanță superioară și sustenabilă în afaceri în baza unor intervenții în următoarele domenii:

 • Planificarea și bugetarea afacerilor;
 • Îmbunătățirea proceselor de afaceri;
 • Managementul fluxurilor de numerar/Trezorerie;
 • Contribuție/Profit/Analiza marjei brute de profit;
 • Managementul performanței;
 • Reducerea costurilor;
 • Costuri/Sisteme de control managerial;
 • Finanțarea afacerilor;
 • Alocarea resurselor;
 • Management interimar.

Clienții noștri, companii antreprenoriale

Printre companiile pentru care am realizat proiecte de consultanță în manangement financiar se regăsesc următoarele nume:

 • Mambricolaj (retail, DIY)
 • Clinica Oana Nicolau (sănătate/consiliere psihologică)
 • Nexo Instalconstruct (construcții și instalații)
 • Indra Group (agribusiness, retail)
 • Datacor (echipamente și servicii pentru instalații electrice, de date, securitate)
 • Group AMS Lease (leasing operațional)
 • Bodyshape Transformation Center (sănătate/fitness)
 • Dare Digital (marketing online)
 • Clinicile Dr. Leahu – (sănătate/stomatologie)

Distribuie pe:LinkedInFacebookTwitterGoogle+Email