Ateliere de Antreprenoriat / Workshops for Entrepreneurs

Un program pentru antreprenorii români

„Atelierele de Antreprenoriat” reprezintă un proiect de sprijinire a antreprenoriatului românesc realizat în cadrul Fundației Romanian Business Leaders. În perioada Mai 2012 – Aprilie 2013 o echipă de cinci membri ai fundației au definit și rafinat modul de abordare, structura și activitățile principale ale programului. Un manager de proiect s-a alăturat echipei în Februarie 2013 pentru a facilita transpunerea programului în practică.

Prima ediție s-a desfășurat în perioada Aprilie – Iulie 2013. A doua ediție a fost organizată în perioada Septembrie – Decembrie 2013. Dan Humelnicu, Managing Partner al ROSS Consultants este membru al echipei de proiect și s-a implicat activ în toată perioada de dezvoltare și implementare a acestuia.

Structura programului este definită de 7 sesiuni de lucru ce au fost denumite ateliere. Ele abordează subiecte cheie legate de definirea și derularea unei afaceri:
1. Viziune și atitudine în antreprenoriat
2. Creativitate și inovare
3. Definirea afacerii și avantajul competițional
4. Vânzare și negociere
5. Marketing și promovare
6. Planul de afaceri
7. Despre oameni și conducere

Un atelier are durata de o zi și începe cu o sesiune de instruire axată pe tema zilei în cadrul căreia se discută despre abordarea temei respective în cadrul unei afaceri. Instructorii au o experiență extinsă în subiectul abordat și pot să ofere perspective noi și relevante asupra problemelor cu care se confruntă audiența. După pauza de prânz participanții fac cunoștință cu membri marcanți ai mediului de afaceri românesc, antreprenori și manageri cu rezultate deosebite. Aceștia împărtășesc din experiența lor în domeniul definit de tema zilei.

Cele două ediții realizate până în momentul de față au fost foarte apreciate de participanți și ca urmare echipa de proiect a început să lucreze deja la lansarea ediției a treia ce se va desfășura în perioada Martie – Iunie 2014. Pentru mai multe informații legate de conținutul și agenda PAA va invităm să consultați site-ul www.rbls.ro.

Distribuie pe:LinkedInFacebookTwitterGoogle+Email