De ce este important cash-flow-ul?

Profitul și numerarul reprezintă două repere foarte importante pentru orice afacere. Pentru a avea succes pe termen lung, o companie trebuie să fie capabilă să genereze deopotrivă profit și fluxuri pozitive de numerar.

Cash-flow-ul reprezintă expresia intrărilor și a ieșirilor de bani din companie. Pentru a continua să opereze și pentru a se dezvolta o companie are nevoie de lichidități financiare care să-i permită să achiziționeze materii prime, să plătească angajații și firmele de servicii, să-și achite împrumuturile către bănci și taxele către stat, să facă investiții, să distribuie dividende către acționari – ca să numim câteva dintre modalitățile principale de utilizare a banilor de către o companie.

Pe de altă parte, lipsa resurselor financiare adecvate poate avea consecințe negative serioase asupra bunei funcționări a unei companii, inclusiv asupra capacității sale de a continua să opereze.

Gestiunea fluxurilor de numerar este un proces care poate fi foarte simplu sau foarte complex, în funcție de natura, amploarea și contextul în care se află o afacere. Pentru a realiza acest lucru este important ca managerii și antreprenorii să cunoască și să aplice concepte, instrumente și abordări performante ale acestui proces și să sprijine existența în întreaga companie a unei orientări și a unor practici de gestiune eficace a resurselor financiare.

Excelența în managementul capitalului de lucru

Soluția dezvoltată de noi se adresează cu predilecție Antreprenorilor, Directorilor Generali, Managerilor Financiari și Managerilor de Operațiuni ce doresc să-și îmbunătățească cunoștințele, instrumentele și abordările pe care le au la îndemână pentru a genera și a menține o situație pozitivă a capitalului de lucru al companiilor pe care le conduc.

Această soluție include următoarele 4 componente:

 1. Obține cunoștințele de care ai nevoie:
  – parcurge programul de instruire “Working Capital Excellence” (know-how profesional accesat în 7 ore de studiu individual, online, în limba engleză);
 2. Învață de la campioni:
  – citește 6 studii și rapoarte dedicate îmbunătățirii capitalului de lucru (metrice de performanță, bune practici, soluții din diverse industrii, abordări de succes);
 3. Consolidează-ți înțelegerea:
  – beneficiază de o sesiune individuală de 1 oră de întrebări și răspunsuri cu un expert în management financiar;
 4. Aplică know-how-ul în practică:
  – pune noile cunoștintele la lucru în contextul companiei tale și obține rezultatele pe care le dorești.

O soluție performantă și accesibilă tuturor

Suntem convinși că realizarea activităților de mai sus va reprezenta o experiență deosebită de învățare și de utilizare a unor concepte, practici și informații utile și îi va ajuta pe manageri și pe antreprenori să obțină performanțe superioare pentru afacerile lor.

Contactează-ne la adresa office@rosscon.ro pentru a afla mai multe detalii despre propunerea noastră (conținut, costuri, administrare).

Distribuie pe:LinkedInFacebookTwitterGoogle+Email