Lucrul în Echipă / Teamwork

Construirea echipei – Interacțiunile din cadrul echipei

Aplicarea Principiilor de Învățare Activă furnizează participanților răspunsuri la preocupările lor legate de comportamentul propriu în relația cu ceilalți, de impactul acestui comportament și de ceea ce trebuie să îmbunătățească pentru a asigura succesul personal în cadrul echipei. Toate acestea sunt combinate cu activități de echipă interesante și dinamice ce implică participanții în simulări ale unor situații reale de la locul de muncă și le cer acestora să contribuie și să interacționeze în așa fel încât ingredientele unei echipe de succes să fie abordate și exploatate în mod eficace.

Dezvoltarea echipei – Rolurile de echipă Belbin

Programul de instruire se bazează pe aplicarea în practică a bine cunoscutei Teorii a Rolurilor de Echipă dezvoltată de către Meredith Belbin și echipa sa de cercetători. La finalul acestuia fiecare participant va identifica și va decide să dezvolte anumite aptitudini și comportamente ce îi vor permite să contribuie la succesul echipei și în același timp își va propune să evite acele rolurile ce nu sunt compatibile cu inclinațiile sale. Echipa va lucra pentru a stabili un echilibru al rolurilor în așa fel încât toate contribuțiile necesare unei bune performanțe să fie prezente în cadrul ei și să fie abordate cu eficacitate.

Sinergia echipei – Crearea unei echipe eficace

După ce au format un grup membrii săi au nevoie să parcurgă un proces de învățare prin care să înțeleagă modul în care lucrează și se comportă ca indivizi și ca echipă, atuurile și slăbiciunile individuale și colective și oportunitățile lor de a-și îmbunătăți performanța. Programul se concentrează pe subiectul eficacității echipei prin realizarea unei sinergii între două componente: calitatea rezultatelor, derivată din procesele raționale care au loc în cadrul echipei și acceptarea rezultatelor, derivată din procesele interpersonale care au la bază interacțiunile dintre membri.


Mai multe informații despre aceste programe de instruire găsiți pe site-ul nostru la adresa: http://www.rosscon.ro/instruire/. Vă rugăm să ne contactați pentru a afla despre cum putem să acoperim cerințele specifice de dezvoltare a aptitudinilor de lucru în echipă în cadrul companiei dumneavoastră.

Distribuie pe:LinkedInFacebookTwitterGoogle+Email